Tradycyjny makaron z razowej mąki orkiszowej
12 jajeczny ze świeżo wybitych jaj przepiórczych.
Chcesz się cieszyć dobrym zdrowiem, urodą odnaleźć szczęście i spokój duchowy?
Ze względu na walory smakowe, zdrowotne i tradycyjną technologię makaron z Babuni z Rudnik został wpisany na listę produktów tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Jaja przepiórcze:
w porównaniu z jajami kurzymi mają mniej "złego" cholesterolu. Posiadają więcej minerałów, zwłaszcza żelaza, miedzi i cynku a także witamin z grupy B. Jaja przepiórcze zawierają mniej alergenów dlatego też mogą być alternatywą dla osób uczulonych na białko.
Mąka orkiszowa:
pochodzi ze starożytnej odmiany pszenicy. Jest niezmienna od tysięcy lat ponieważ nie poddano jej modyfikacjom genetycznym, dzięki czemu orkisz odznacza się cennymi właściwościami przyjaznymi dla żołądka i jelit. Dzięki samej diecie opartej na orkiszu jesteśmy w stanie uniknąć większości przewlekłych chorób cywilizacyjnych związanych z niewłaściwym odżywianiem.
Składniki: mąka razowa z pszenicy orkisz, jaja przepiórcze 10,5%, woda