MAKARON OD KURKI PRZEPIÓRKI KOLANKO z 12 przepiórczych jaj z najlepszych pszenic 250g MAXPOL
Skład :
- 12 świeżo wybijane jaja od kurki przepiórki
- mąka pszenna makaronowa
- semolina pszenicy durum
- Kurkuma
Średnia wartość odżywcza w 100 g makaronu :
Wartość energetyczna: 1600 kJ/ 377 kcal
Tłuszcz: 2,04 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,59 g
Węglowodany: 78,26 g
- w tym cukry: 3,65 g
Błonnik: 4,1 g
Białko: 12,6 g
Sól: 0,05 g
Jaja przepiórcze są bogate w :
- witaminę B2 , B12
- Żelazo
- Fosfor
- Selen
Makaron jest :
- Smakowity
- Sytny
- Odżywczy
Polecany dla : uczulonych na jajko kurze alergików , w astmie, anemii, cukrzycy, nadciśnieniu zapaleniu oskrzeli, wysokim cholesterolu.
Sposób przechowywania: Przechowuj w suchym i zacienionym miejscu.
Sposób przygotowania: Gotuj Makaron od kurki przepiórki Maxpol ok. 2- 5 minuty na wolnym ogniu, w lekko osolonej do smaku wodzie. Po ugotowaniu odcedzić i przelej zimną wodą.
Smacznego !