Makaron Pad Thai Instant YumYum 100 g
Producent: YumYum
Opis produktu:
Makaron Pad Thai Instant YumYum 100 g
Oto łatwe i błyskawiczne w przygotowaniu danie Pad Thai. W kilka minut możemy się cieszyć wspaniałym smakiem tajskiego makaronu.
Pad thai to jedno z najlepszych i najbardziej popularnych dań na świecie, wywodzi się z kuchni tajskiej. Przygotowuje się je w woku, więc prócz smaku, jego zaletą jest szybkość przyrządzania.
Tradycyjnie w skład tego dania wchodzą następujące składniki: wspomniany makaron ryżowy, jajko, krewetki, tofu, czosnek, szalotki i sos przygotowywany na bazie tamaryndowca, sosu rybnego i cukru palmowego. Całość wieńczą uprażone, posiekane orzeszki ziemne i chili. Wśród składników dodatkowych znajdziemy świeże krewetki, kurczaka, kiełki fasoli mung, kolendrę, białą rzodkiew, kwiaty bananowca. Pad Thai może być także podawany jako danie wegetariańskie, wówczas sos rybny zastępujemy sosem sojowym i pozbywamy się z dania krewetek i mięsa.
Pad thai trafiło na listę 50 najsmaczniejszych dań świata wg CNN.
Skład:
Mąka pszenna, olej palmowy (zawiera przeciwutleniacze: E319, E320), skrobia z tapioki, cukier, sól, krewetki, warzywa (cebula, zielona cebulka, czosnek), wzmacniacze smaku: E621, E635; cukier kokosowy w paście, przyprawy (chili, pieprz, tamaryndowiec), sos rybny (ekstrakt z anchois, sól, cukier), aromat (zawiera soję, pszenicę, maltodekstrynę, barwnik: E150c; regulator kwasowości: E330; środek utrzymujący wilgoć: E1518; przeciwutleniacz: E320), sos chili (chili, czosnek, cukier, ocet destylowany, sól), regulatory kwasowości: E500, E452, E501, E296; skrobia kukurydziana, barwniki: E160c, E150c; zagęstnik: E466
Alergeny: Soja, Gluten z pszenicy, Ryba, Krewetki.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna 461kcal
Tłuszcz 21g
- w tym nasycone 9.3g
Węglowodany 60g
- w tym cukry 12g
Białko 7.5g
Sól 4.4g
Waga: 100 g
Kraj pochodzenia: Tajlandia