Makaron orkiszowy pełnoziarnisty 5 jajeczny (rurki) - 180g
Makaron orkiszowy razowy produkowany z mąki orkiszowej razowej typ 2000 i jaj, bez dodatku soli, bogaty w błonnik pokarmowy. Makaron jest doskonały jako dodatek do zup oraz potraw mięsnych.
Skład: mąka orkiszowa typ 2000, jaja (21,3%), woda
Informacja alergiczna: Produkt zawiera alergen: gluten. Jest on jednak łatwo przyswajalny przez organizm i często osoby mające alergię związaną ze spożywaniem pszenicy tradycyjnej mogą spożywać produkty z orkiszu.
Termin przydatności: Dokładamy wszelkich starań, by produkty wysyłane do Państwa były jak najświeższe. W przypadku naszych makaronów z orkiszu termin wynosi około 10 miesięcy od daty zakupu.
Przechowywać w suchym, chłodnym i nienasłonecznionym miejscu.
Wartość odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna - 1461kJ/345 kcal
- Białko - 14 g
- Tłuszcz - 1,8 g
- - w tym kwasy tłuszczowe - 0,4 g
- Węglowodany - 73 g
- - w tym cukry - 5,2 g
- Sól - mniej niż 0,01 g (zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu)