MAKARON ORKISZOWY 2 JAJECZNY KRAJANKA 250g DOM-MAK
PYSZNY TRADYCYJNY POLSKI MAKARON 2 JAJECZNY Z MĄKI ORKISZOWEJ
Makarony wytwarzane metodą tradycyjną, których smak odzwierciedla makaron robiony domowym sposobem przez nasze babcie.
Makarony te idealnie nadają się do zup, dań mlecznych oraz dań z owocami i sosów.
Chełmski tradycyny makaron 2 jajeczny, wytwarzany metodą naturalną (wałkowany i krojony a nie wyciskany przez prasę).
Robiony tradycyjnie, ze ŚWIEŻYCH JAJ a nie z suszu jajecznego, oraz z mąki orkiszowej
przez małą rodzinną firmę z Chełma w wjewództwie lubelskim.
Skład:
- mąka orkiszowa typ 500
- woda
- świeże jaja (2 na 1 kg mąki)
- kurkuma
Sposób przyrządzania: gotować 6-8 min na wolnym ogniu
Sposób przechowywania: w suchym, chłodnym i przewiewnym miejscu