Adams Pasta VEGAN - niskowęglowodanowy, białkowy i wegański
Niska zawartość węglowodanów - 12,5% oraz wysoka zawartość białka - 67% i błonnik - 12,2%
Może być przygotowywany jak zwykły makaron, zapewnia uczucie sytości przed długi czas.
Konsystencja i smak zbliżone do pełnoziarnistego makaronu z pszenicy durum.
Pyszna niskokaloryczna i niskowęglowodanowa alternatywa dla tradycyjnych makaronów.
Oznakowany międzynarodową etykietą Nutri-Score rekomendowaną przez Światową Organizację Zdrowia - poziom zielony (A - najlepsza wartość odżywcza).
Nie zawiera soi i dodatków.
Stawka Vat obniżona do 0%
Białkowy makaron o niskiej zawartości węglowodanów, z białka pszenicznego, białka grochu i mąki lnianej.
Dzięki zawartości białka pszenicznego i białka z grochu oraz mąki lnianej charakteryzuje się doskonałym składem aminokwasów i zawiera roślinne kwasy tłuszczowe omega-3.
Sycący mimo niskiej zawartości węglowodanów. Wystarczy niewielka porcja Makaronu Adama Vegan z dodatkiem zdrowego ulubionego sosu, by stworzyć pełnowartościowy posiłek.
Nie zawiera soi. Składniki wykorzystane do przygotowania mieszanki są całkowicie naturalne i najwyższej jakości.
Cechy produktu:
- niska zawartość węglowodanów
- wysoka zawartość białka
- opracowany zgodnie z zasadami żywieniowymi
- wysoka wartość biologiczna
- bardzo dobry profil aminokwasowy
- sycący
- bez soi
- wegański
- bogaty w błonnik
- roślinne kwasy tłuszczowe omega 3
- bardzo łatwy w przygotowaniu
* Zredukowana do minimum zawartość węglowodanów (12,5 g na 100 g suchego produktu) w porównaniu do tradycyjnego makaronu, który zawiera średnio 70 g węglowodanów na 100 g produktu.
Składniki:
białko pszeniczne, białko z nasion grochu, pszenica durum, mąka lniana.
Masa netto: 250 g (z 100 g surowego produktu uzyskuje się ok. 290 g gotowego makaronu)
Alergeny:
pszenica
Przygotowanie:
Wrzucić makaron do gotującej się wody, dodać do smaku sól i gotować przez 15 minut na lekkim ogniu.
Wartości odżywcze
Zawartość w 100 g suchego produktu
- Kalorie: 382 kcal
- Tłuszcz ogółem: 4,3 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,5 g
- Białko: 67 g
- Węglowodany: 12,5 g
- z czego cukry: 1,9 g
- Błonnik pokarmowy: 12,2 g
- Sól: 0,98 g
Producent:
AdamsBrot UG, Schützenstr. 2, D-94539 Grafling, Niemcy