Pasta di Gragnano Fusilli BIO marki Liguori to produkt wysokiej jakości, który powstaje we Włoszech na bazie tradycyjnej receptury. Do produkcji makaronów Liguori stosowana jest najlepszej jakości pszenica durum, pochodząca z certyfikowanych upraw ekologicznych i krystalicznie czysta woda źródlana z Parku Regionalnego Monti Lattari. Niepowtarzalną cechą wyrobu produktów tej marki jest metoda powolnego suszenia ciasta w niskich temperaturach, która sprawia, że produkt zachowuje właściwości odżywcze i naturalny smak domowego makaronu. Makarony Liguori dostępne są w papierowych opakowaniach, nadających się do recyklingu, gdyż troska o środowisko i poszanowanie natury jest dla firmy priorytetem. Makaron posiada Certyfikat I.G.P., który jest chronionym oznaczeniem geograficznym nadawanym przez Wspólnotę Europejską. Fusilli w kuchni mają wszechstronne zastosowanie, doskonale komponują się z lekkim sosem i warzywami.
SKŁADNIKI PRODUKTU Semolina z pszenicy durum, woda
WARTOŚCI ODŻYWCZE (na 100g produktu)
Wartość energetyczna Kcal 315
Wartość energetyczna Kj 1488
Tłuszcz 1,4 g Kwasy tłuszczowe nasycone 0,3 g
Węglowodany 67 g Cukry 3,6 g
Białko 13 g
Błonnik 3,2 g
Sól 0 g