MAKARON (KUKURYDZIANO - RYŻOWY Z AMARANTUSEM, TEFF I QUINOA) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g - PASTA NATURA
9,95
SKŁADNIKI
mąka
kukurydziana*, mąka ryżowa*, mąka z amarantusa* 10 %, mąka z teff* 5
%,mąka z quinoa (komosa ryżowa)* 5 % (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100
g
Wartość energetyczna:1365 kJ /323
kcal
Tłuszcz:2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone:0,4
g
Węglowodany:60 g
w tym cukry:2,0g
Błonnik: 12
g
Białko:8,3 g
Sól: 0,003 g
SPOSÓB
PRZYGOTOWANIA
Zagotować1 Lwody, dodać 10 g soli,
łyżkę oliwy z
oliwek i
makaron. Gotować9 - 10 minut od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu
makaron odcedzić i doprawić według
uznania.
INFORMACJA
ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu