Better Than Foods Makaron konjac w kształcie ryżu bezglutenowy - 385g
Makaron konjac w kształcie ryżu nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Stosowanie:
- Sposób przygotowania I - Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
- Sposób przygotowania II - Gotować przez 1 minutę, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
- Sposób przygotowania III - Smażyć przez 1 minutę na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
Skład:
Woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany* (bez glutenu) (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna - 35kJ/9kcal**
- Tłuszcz - 0,0g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,0g
- Węglowodany - 0,0g
- w tym cukry - 0,0g
- Błonnik - 4,0g
- Białko - 0,2g
- Sól - 0,0g
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).
Ważne:
- Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
- Informacje o alergenach: wyprodukowano w zakładzie przetwarzającym soję, owies i siarczyny.
*Rolnictwo ekologiczne - system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba - roślina - zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.