Makaron konjac rice 300 g Bio
- Producent: Diet-Food
- EAN: 5906660508922
- Masa netto (g): 300
- Wegański: tak
- Wegetariański: tak
Głównym składnikiem Bio Diet Rice jest Glukomannan konnyak – rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nosi również nazwy: Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles. Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Japończycy.
Makaron konjac to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu, produkt 100% pochodzenia roślinnego, może być przechowywany w temperaturze pokojowej przez około rok,certyfikowany przez JAS (Japanesse Agricultural Standard),jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłania aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu, smaczny i zdrowy.
Składniki:
Woda oczyszczona (96,6%), organiczna mąka z rośliny Konjac (3,4%).
Wartości odżywcze:
- Wartość energetyczna 30 kJ / 7 kcal
- Tłuszcz <0,1 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone <0,1 g,
- Węglowodany <0,2 g,
- w tym cukry <0,1 g,
- Błonnik 2,6 g,
- Białko <0,1 g,
- Sól <0,1 g.
Sposób przygotowania i przechowywania:
Wypłukać starannie makaron pod ciepłą, bieżącą wodą. Gotować lub smażyć 2-3 minuty. Dodać bezpośrednio do potrawy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w temperaturze 5-28°C. Po otwarciu trzymać w lodówce w zalewie, szczelnie zamknięte, maksymalnie 3 dni.
Dane producenta/dystrybutora:
MIPAMA Sp.j., Rogatka 7a, 62-860 Opatówek