Makaron Konjac, fettuccine 270g - Asia Style
Makaron konjac - najbardziej dietetyczny makaron na świecie w formie makaronu fettuccine. Delikatne, szerokie wstążki roślinnego makaronu o charakterystycznej, półprzejrzystej barwie i sprężystej konsystencji to niezwykły dodatek do dań gotowanych i smażonych oraz sałatek. Doskonale wchłaniają smaki towarzyszących im sosów i przypraw, tworząc harmonijne połączenie z twoimi ulubionymi składnikami.
Glukomannan konjac to rozpuszczalny w wodzie polisacharyd, pochodzący z bulwy dziwidła Riviera, potocznie znanego jako konjac lub konnyaku. To wyjątkowa roślina pochodząca z górskiej prowincji Junnan w Chinach, która dzięki swoim właściwościom zdobyła popularność w całej Azji Wschodniej. Na dzień dzisiejszy jej największymi konsumentami są Japończycy, którzy używają konjac do wyrobu makaronów i galaretek. Ich charakterystyczna konsystencja, obojętny smak sprawiają, że produkty konnyaku mogą być używane jako podstawa lub dodatek zarówno do dań na słono, jak i na słodko; na ciepło i na zimno. Makarony shirataki spożywane są jako niskokaloryczny zamiennik ryżu i tradycyjnego makaronu. Mogą być włączone do niemal każdej potrawy.
Makaron shirataki to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik - bez tłuszczu, cukru, białka, bez pszenicy i glutenu. Shirataki jest półprzezroczysty i pozbawiony swoistego smaku. Łatwo wchłania aromat towarzyszących dodatków i przypraw, jest szybki i wygodny w przyrządzeniu. Wystarczy przepłukać go pod bieżącą wodą, a następnie wrzucić do wrzątku i gotować przez 1-3 minuty. Podawaj z ulubionymi dodatkami, aby otrzymać smaczny i zdrowy posiłek, który nie tuczy. :)
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego działania promieni słonecznych.
Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 2 dni.
Waga netto: 270 gWaga netto po odsączeniu: 200 g
Kraj pochodzenia: Chiny
Skład:
Woda, mąka konjac (4%), regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Wartości odżywcze (w 100g gotowego produktu)
- Wartość energetyczna: 25kJ/5kcal
- Tłuszcze: 0g
- Węglowodany: 0,1g
- *w tym cukry: 0g
- Białko: 0g
- Sól: 0g