Makaron NOODLE bezglutenowy KONJAC jest źródłem błonnika o niskiej kaloryczności.
Nie zawiera glutenu, tłuszczu, cukru oraz soli.
Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii).
To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników.
Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Certyikat BIO.
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna 35 kJ / 9 kcal
- Tłuszcz: 0 g;
w tym kwasy nasycone: 0 g;
- Węglowodany: 0 g;
w tym cukry: 0 g;
- Błonnik: 4 g;
- Białko: 0,2 g;
- Sól: 0 g.
Sposób przygotowania:
A : Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
B : Gotować ok. 5 minut, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
C : Smażyć przez 5 minut na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
Przechowywać w chłodnym miejscu. Nie zamrażać. Po otwarciu makaron przechowywać w czystej wodzie przez maksymalnie 2 dni
Skład: woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opakowanie: 385g.