Makaron Gospodyni Szeroka Wstążka 500g
NAJWAŻNIEJSZE CECHY:
- zawsze ze świeżych jaj
- produkowany tradycyjna metodą
- ręcznie pakowany
- naturalnym kolor i smak
SKŁADNIKI:
Mąka pszenna makaronowa typ 400, świeże jaja (min 20%) - 5 szt/kg mąki
ZASTOSOWANIE:
Tradycyjny makaron wałkowany, pięciojajeczny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zagotować nie mniej niż 2 litry wody, wrzątek osolić i nie przerywając gotowania wsypać makaron. Gotować od 3-4 min, często mieszając.
Ugotowany odpowiednio sprężysty, odcedzić i przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
- Wartość energetyczna 1626 kJ/383,5 kcal
- Białko 15,1 g
- Tłuszcz 2,9 g
- Węglowodany 76,11 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.