Makaron GOLIARD Świderki Pełne Ziarno 400g
Makaron ten produkowany jest z najlepszej razowej pszenicy durum z pełnego przemiału oraz wody. Charakteryzuje się ciemną, brązową barwą oraz wyśmienitym smakiem. Makaron razowy bogaty jest w błonnik, szereg witamin i soli mineralnych, dzięki czemu świetnie nadaje się dla osób odchudzających się, dbających o zdrowie jak również dla smakoszy. Produkt ten ma mniej skrobi i kalorii w porównaniu do makaronu wykonanego z mąki pszennej. Jest wszechstronny pasuje zarówno do dań mięsnych, ryb, warzyw, zup i soów, jak i do dań słodkich. Szybki w przygotowaniu, gotowanie nie przekracza 8 minut.
TYP
- Brązowy, Bezjajeczny, Z mąki pełnoziarnistej
SKŁADNIKI
- Semolina - mąka razowa z pszenicy durum. może zawierać jaja i soję.
Kod CN: 1902 19 10
ALERGENY
- Łubin i produkty pochodne: Nie
- Ryby i produkty pochodne: Nie
- Jaja i produkty pochodne: Tak
- Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Nie
- Mięczaki i produkty pochodne: Nie
- Zboża zawierajace gluten: Tak
- Orzechy: Nie
- Soja i produkty pochodne: Nie
- Gorczyca i produkty pochodne: Nie
- Seler i produkty pochodne: Nie
- Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
- Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
- Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1 g
- Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,01 g
- Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,9 g
- Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 6 g
- Wielkość porcji: 400 g
- Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
- Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 33 g
- Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,8 g
- Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 732 kJ/100g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,2 g
- Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 173 kcal/100g