Makaron GOLIARD Gniazda Wstążki 400g
Makarony gniazda wstążki 400g to makaron, wytwarzany tradycyjną metodą. Składniki - to mąka z wysokoglutenowej pszenicy oraz jaja. Do produkcji tych makaronów używamy metody walcowanej. Polecane są do przygotowywania wyszukanych potraw jak i również do różnego rodzaju zup i sosów
TYP
- Jajeczny, Z semoliny (durum)
SKŁADNIKI
- Semolina-mąka z pszenicy durum, pasteryzowna masa jajowa 9,1%(odpowiada proporcji 2 jajna 1 kg maki) , woda
Kod CN: 1902 11 00
ALERGENY
- Łubin i produkty pochodne: Nie
- Ryby i produkty pochodne: Nie
- Jaja i produkty pochodne: Tak
- Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
- Mięczaki i produkty pochodne: Nie
- Zboża zawierajace gluten: Tak
- Orzechy: Nie
- Soja i produkty pochodne: Nie
- Gorczyca i produkty pochodne: Nie
- Seler i produkty pochodne: Nie
- Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
- Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
- Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,9 g
- Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,01 g
- Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,9 g
- Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 6 g
- Wielkość porcji: 400 g
- Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
- Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 24 g
- Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,4 g
- Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 555 kJ/100g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,2 g
- Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 131 kcal/100g