Makaron Fusilli Trójkolorowy Durum BIO 500 g Alce Nero
Ekologiczny Makaron Fusilli Durum Trójkolorowy BIO 500 g Alce Nero
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Sposób przygotowania:
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
Składniki:
mąka z pszenicy durum*, mąka z pszenicy durum* z suszonymi pomidorami*(3%), mąka z pszenicy durum* z suszonym szpinakiem* (2%), woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 1478 kJ/352 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 71 g
w tym cukry - 2,9 g
Błonnik - 3,5 g
Białko - 12 g
Sól - 0 g
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Certyfikaty: BIO
- Kraj pochodzenia składników: Włochy
- Kraj producenta: Włochy
- Gwarantowany, minimalny termin przydatności (w dniach): 120
- Bez glutenu (z oznaczeniem): Nie
- Wegetariańskie: Tak
- Wegańskie: Tak
- Bez laktozy: Tak
- Bez dodatku cukru: Tak
- Bez jaj: Tak
- Bez drożdży: Tak
- Producent: ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
- Dystrybutor: Bio Planet S.A. Wilkowa Wieś 7 05-084 Leszno
Kod produktu: 8009004210042