Makaron Eko-Mak babuni z jaj przepiórczych 250g
Przepisy
Makaron ze szpinakiem
Składniki
- 400 g Makaronu Babuni
- 500 g szpinaku
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka oleju
- sól
- 2 jajka
- 2 żółtka
- 2 łyżeczki masła
- 150 g kwaśnej śmietany
- szczypta czarnego pieprzu
- natka pietruszki
PRZYGOTOWANIE
Zagotować 4 litry wody. Opłukany szpinak przebrać i włożyć do cedzaka. Obraną cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Do gotującej wody dodać olej i 1 łyżkę soli, wsypać makaron. Dodać nakłute jajka, wszystko razem ugotować. Czosnek i cebulę poddusić na maśle. Dodać śmietanę, podgrzać. Sos doprawić do smaku. Jajka wyjąć z wody tuż przed ugotowaniem makaronu. Do wody wrzucić szpinak, gotować kilka sekund. Szpinak wraz z makaronem wlać na cedzak, odstawić do osączenia. Obrane jajka drobno posiekać. Sos zdjąć z ognia i wymieszać z żółtkami. Makaron ze szpinakiem polać sosem.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym miejscu.
EAN: 5904072001130
SKU: 001695
Uwaga:
Zdjęcia na aukcjach są poglądowe. Mogą różnić się w zależności od partii, serii, okresu dostępności oraz zmian w design opakowań.
Towar wysyłamy do 2 dni roboczych od zarejestrowania wpłaty w systemie.