Makaron Pasta Reggia nitki 5kg do rosołu
✔ Instrukcja przygotowania
- Ilość wody i soli : stosunek powinien wynosić 1 litr wody, 10 g soli na 100 g makaronu
- Po gotowaniu przez 2 minuty makaron należy wymieszać (unieść od dołu), aby swobodnie unosił się w wodzie
- Ugotuj makaron „ al dente ”, maks. 10 minut, w przeciwnym razie uwolni się zbyt dużo skrobi prtzez co zmniejszy się wartość odżywcza.
- Ostrożnie odcedź, a niewielką ilość wody, w której został ugotowany makaron, można użyć na końcu, aby uzyskać lepszą konsystencję sosów
✔ Skład: Umieszczony na etykiecie.
✔ Rodzaj opakowania: Worek foliowy, zamknięty zgrzewem, oznaczony etykietą.
✔ Kraj pochodzenia: Włochy.
✔ Terminy przydatności: Podana na etykiecie umieszczonej na opakowaniu.
✔ Sposób przechowywania: Przechowywać w ciemnym, suchym, bezzapachowym miejscu, chronić przed wilgocią.
✔Przeciwwskazania: Nieznane.
✔ Wartości odżywcze produktu w 100g:
- Energia: 357kcal / 1513kJ,
- Białko: 11,8g,
- Węglowodany / w tym cukry: 73,0g/3,0g,
- Tłuszcze / w tym nasycone: 1,3g/0,2g,
- Błonnik: 2,9g,
- Sodu: 0,003g.