Makaron DE CECCO Fusili Bucatini 500g
Włoski makaron najwyższej jakości, produkowany z najwyższej jakości pszenicy durum, najbogatszej w proteiny, zawierającej najbogatszy gluten, tradycyjny proces suszenia makaronu w niskiej temperaturze pozwala zachować niezmienione wszystkie wartości odżywcze makaronu, nie powodując utraty podstawowych aminokwasów takich jak np. lizyna, dzięki czemu białko jest lepiej przyswajalne przez organizm. Wszystkie formy makaronu są otrzymywane przy użyciu foremek z brązu, które zwiększają zdolność wchłaniania sosu (charakterystyczna chropowatość na powierzchni).
TYP
- Z semoliny (durum)
SKŁADNIKI
- Mąka z pszenicy durum, woda
Kod CN: 1902 19 10
ALERGENY
- Łubin i produkty pochodne: Nie
- Ryby i produkty pochodne: Nie
- Jaja i produkty pochodne: Nie
- Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
- Mięczaki i produkty pochodne: Nie
- Zboża zawierajace gluten: Tak
- Orzechy: Nie
- Soja i produkty pochodne: Nie
- Gorczyca i produkty pochodne: Nie
- Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
- Seler i produkty pochodne: Nie
- Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
- Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
- Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,5 g
- Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0 g
- Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,9 g
- Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 14 g
- Wielkość porcji: 500 g
- Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
- Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 69 g
- Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,4 g
- Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 351 kJ/100g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,3 g
- Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1490 kcal/100g