Makaron czarny Fusilli al nero di sepia Antico Pastificio del Gargano 500g
Antico Pastificio del Gargano od 1972 roku nieprzerwanie kontynuuje swoje zaangażowanie i dbałość o każdy etap produkcji najlepszych jakościowo, rzemieślniczych makaronów. Głównymi składnikami tradycyjnego makaronu jest wysokiej jakości semolina z pszenicy durum i woda. Tradycyjna receptura oraz pasja, z jaką od lat produkowany jest makaron w Antico Pastificio del Gargano sprawia, że finalny produkt jest synonimem najwyższej jakości i wyjątkowego smaku. W szerokiej ofercie rzemieślniczych makaronów możemy znaleźć makarony tradycyjne, takie jak orecchiette, fusilli, przeciskane przez matrycę z brązu czyli Paccheri, Rigatoni del Gargano, a także kolorowe makarony smakowe takie jak Foglie d'ulivo, Fusilli all Vino Primitivo i Fusilli agli Spinaci.
Fusilli al nero di sepia to najwyższej jakości makaron z dodatkiem matramentu z mątwy, który doskonale łączy się w daniach na bazie ryb i owoców morza. Dzięki swojemu oryginalnemu, czarnemu kolorowi może również stanowić niespotykany dodatek do wszelkiego rodzaju sałatek i innych dań.
Składniki: mąka semola z pszenicy durum, woda, atrament z mątwy 1%.
Wartości odżywcze w 100g produktu: Wartość energetyczna: 1630 kJ/360kcal; Tłuszcz: 1,4g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0g; Węglowodany: 76g, w tym cukry 3g; Błonnik: 1,5g; Białko:12,5g; Sól:0g.
Czas gotowania 13 minut.
Wyprodukowano we Włoszech
Waga: 500g
Fabryka Antico Pastificio del Gargano słynie nie tylko z najwyższej jakości makaronów ale również z tradycyjnych, ręcznie wykonywanych taralli oraz wybornych włoskich sosów o domowym smaku. Gotowe sosy takie jak: Pesto Siciliano, Sugo alla Bolognese, Carbonara, Sugo alla Puttanesca, Sugo ai Funghi, Sugo alle Melanzane, Sugo al Basilico, Sugo alle Olive, Peso Genovese, Sugo Pomodoro e Formaggio w połączeniu z rzemieślniczymi makaronami Antico Pastificio del Gargano pozwalają stworzyć prawdziwe włoskie danie w kilkanaście minut!