Makaron błyskawiczny z jajkiem 500g - RPB
Chiński makaron jajeczny w dużym opakowaniu 500g - gotowy już w 2 minuty!
Sprężysty makaron wyrabiany z mąki pszennej z dodatkiem jajka, formowany w średniej grubości nitki. Jego apetyczny, złocisty kolor i przyjemna, jędrna konsystencja to atuty, dzięki którym świetnie sprawdza się w lekkich zupach, daniach z patelni, a nawet sałatkach makaronowych - ogółem wszędzie tam, gdzie dobry makaron odgrywa ważną rolę. Tradycyjnie wykorzystywany jako element kantońskiej zupy wonton, makaronu Chow Mein oraz wielu innych potraw stir-fry, oferuje wszechstronne zastosowanie zarówno w kuchni orientalnej, jak i zachodniej. Znakomicie sprawdzi się na przykład jako dodatek do polskiego rosołu, zupy pomidorowej czy podsmażanych kurek.
Chiński makaron jajeczny to jeden z najlepszych makaronów do dań z woka. Podsmażany na dużym ogniu z odrobiną oleju sezamowego lub prostego sosu na bazie sosu sojowego i ostrygowego, nabiera smakowitej chrupkości i przyjemnego aromatu. Wspaniale komponuje się z gotowanymi lub smażonymi warzywami, grzybami, kurczakiem, paskami wołowiny czy pokrojonym w kostkę tofu, a także w połączeniu z owocami morza.
Sposób przygotowania: Makaron gotujemy we wrzącej wodzie przez 2-3 minuty, a następnie odcedzamy i przepłukujemy, aby pozbyć się nadmiaru skrobi. Możemy gotować go także bezpośrednio w przyrządzanej zupie.
Ostrzeżenie o alergenach - Produkt zawiera pszenicę oraz jajka.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Kraj pochodzenia: Chiny
Skład:
Mąka pszenna 82%, woda, proszek jajeczny, sól
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 1516kJ/362kcal
- Tłuszcze: 1g
- Węglowodany: 75g
- *w tym cukry: 2g
- Białko: 12g
- Sól: 1,5g