Makaron Bezglutenowy Soczewica Czerwona Bio Muszla 250 g - Fabijańscy
Fabijańscy
Kod kreskowy: 5902811251099
Data min. trwałości:2022/05/14
Zawartość netto:0,25 kg
Cena kat. za 1kg :59.96 zł
EKOLOGICZNY MAKARON BEZGLUTENOWY Z SOCZEWICY CZERWONEJ
MUSZLA (GNOCCHI SARDI)
Produkt odpowiedni dla wegetarian i wegan
Wysoka zawartość białka oraz błonnika
Masa netto: 250 g
Składniki: Ekologiczna mąka z soczewicy czerwonej, woda źródlana
Jednostka certyfikująca: PL-EKO-01
Pochodzenie surowców: Rolnictwo spoza UE
Warunki przechowywania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Sposób przygotowania: Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę jak lubisz, dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości: 9-11 minut, al dente: 7-8 minut. W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1580 kJ/378 kcal
Tłuszcz: 1,7 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0 g
Węglowodany: 67 g
- w tym cukry: 0 g
Błonnik: 10 g
Białko: 24 g
Sól: 0,02 g
Miedź: 0,36 mg
Mangan: 0,48 mg
Fosfor: 114 mg
Żelazo: 2,6 mg
Cynk: 1,5 mg
Kwas foliowy: 66,7 ug
Producent:
Fabijański Sp. z o. o.
ul. Lwówiecka 6
58-508 Siedlęcin
Kod produktu w sklepie: 0000008058