Makaron bezglutenowy muszelka Pasta d’oro 500 g
Produkt jest idealnym rozwiązaniem dla osób lubiących makaron, ale nie tolerujących glutenu. Doskonale nadaje się do zup i sałatek.
Makaron Pasta d’oro jest produktem koszernym, bezglutenowym, odpowiednim dla wegan, wegetarian i osób na diecie bezmlecznej, bezjajecznej i odchudzającej (ma niską zawartość węglowodanów, tłuszczy i soli, nie zawiera cukru), wolnym od wszelkich alergenów i niezawierającym konserwantów ani wzmacniaczy smaku.
Skład: 100% mąka kukurydziana
Sposób przygotowania: zagotuj 1 litr wody na każde 100 g makaronu, posól według własnego uznania. Wrzuć makaron do wrzącej wody i zamieszaj. Gotuj przez 9-11 minut mieszając od czasu do czasu. Odcedź przed użyciem do dania.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym, chłodnym i zacienionym miejscu.
Jest smaczny, delikatny, wnosi smak makaronu do lekkich, płynnych potraw. Mnie odpowiada najbardziej jako dodatek do popularnej zupy naszych babć, kartoflanki. Zupa oczywiście nie może być zagęszczana mąką czy zabielana śmietaną. Czysty rosół z warzyw z ziemniakami krojonymi w ładną kostkę i do tego garść drobnego makaronu. Zdrowa, bezglutenowa, dla diety wegetariańskiej, wegańskiej - zupa na każdą porę roku. Polecam też jako dodatek do zup warzywnych i do pomidorowej.
Wartość odżywcza produktu w 100 g
Wartość energetyczna 1466 kJ / 345 kcal
Tłuszcz 0,8 g
w tym kwasy:
tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 79 g
w tym cukry 1 ;
Błonnik 0 g
Białko 5,5 g
Sól 0 g
"Zamilkł makaron, wściekły okrutnie,
lecz po minucie znów zaczął kłótnię:
– Ja mam już dosyć! Mnie się tu nudzi!
Ja chcę wyjść z kuchni! Ja chcę do ludzi!
Już czas się wreszcie pożegnać z rondlem!
Tak właśnie krzyczał. Po włosku ciągle.
Wreszcie pokrywkę z rondla odkryto,
włoski makaron krzyknął – Finito! –
i prosto z rondla, wrzątku i gazu
chciał na półmisek skoczyć od razu.
Zdziwił się rondel, zdziwił się cedzak:
– Pan jest już gotów? Co za niewiedza!
Pan jest gorącej wodzie kąpany!
Pan jeszcze zimną ma być przelany!"
Wanda Chotomska