Makaron BARTOLINI z Algami Morskimi gniazda 300g
Makaron wytwarzany wyłącznie z naturalnych składników: mąki z pszenicy durum nadającej mu doskonałą sprężystość, oraz spiruliny uchodzącej za doskonałe źródło białka czy beta-karotenu. Makaron z dodatkiem alg charakteryzuje się przyjemnym, morskim smakiem. Znakomicie podkreśla aromat dań przyrządzonych z użyciem ryb lub owoców morza, w tym przede wszystkim krewetek, uatrakcyjniając przy tym wizualny aspekt spożywanego posiłku.
TYP
- Z dodatkami, Z semoliny (durum)
SKŁADNIKI
- Semolina (mąka z pszenicy durum), algi morksie (spirulina) 3%.
Kod CN: 1902 19 90
ALERGENY
- Łubin i produkty pochodne: Nie
- Ryby i produkty pochodne: Nie
- Jaja i produkty pochodne: Może zawierać
- Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
- Mięczaki i produkty pochodne: Nie
- Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
- Orzechy: Nie
- Soja i produkty pochodne: Nie
- Gorczyca i produkty pochodne: Nie
- Seler i produkty pochodne: Nie
- Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
- Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
- Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1,5 g
- Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,1 g
- Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 14 g
- Wielkość porcji: 100 g
- Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
- Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 72 g
- Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,8 g
- Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 365 kJ/100g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,7 g
- Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1549 kcal/100g
- Ilość porcji w opakowaniu: 3 szt.