- Marka: Barilla
- Nazwa produktu uregulowana prawnie: Makaron z semoliny z pszenicy durum.
- Cechy: Marca N°1 in Italia, *Nr 1 we Włoszech pod względem wielkości sprzedaży
Makaron Fusilli, pochodzący ze środkowo-północnych Włoch, zawdzięcza swą nazwę wrzecionu, wokół którego owijano niegdyś przędzę. Posiada charakterystyczny kształt trzech spiralnie połączonych skrzydełek, co pozwala mu doskonale łączyć się z każdym typem sosu.
Semolina z pszenicy durum, woda
Wartości odżywcze:
- Wartość odżywcza 100 g, Wartość odżywcza 80 g, % RI⁽ ¹ ⁾ / 80 g
Wartość energetyczna:
- 1521 kJ, 1217 kJ, 14 %
- 359 kcal, 287 kcal, 14 %
Tłuszcz:
- 2,0 g, 1,6 g, 2 %
w tym: kwasy tłuszczowe nasycone:
- 0,5 g, 0,4 g, 2 %
Węglowodany:
- 71,0 g, 57,0 g, 22 %
w tym: cukry:
- 3,5 g, 2,8 g, 3 %
Błonnik:
- 3,0 g, 2,4 g,
Białko:
- 13,0 g, 10,0 g, 20 %
Sól:
- 0,01 g, 0,0 g, 0 %
⁽ ¹ ⁾RI = Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).:
- , ,
Opakowanie zawiera około 6 porcji po 80 g.:
- , ,
Alergeny: Soja, Gorczyca.
Zalecenia dla alergików
Gorczyca: Może zawierać
Soja: Może zawierać
Pszenica: Zawiera
ZDJĘCIA POGLĄDOWE