Makaron bezglutenowy BARILLA n.5 400g Spaghetti
Makaron bezglutenowy BARILLA n.5 400g Spaghetti
- składniki najwyższej jakości
- nie skleja się
- bezglutenowy
- doskonały do sosów
Makaron z białej kukurydzy, żółtej kukurydzy, ryżu, o ekskluzywnej recepturze, o zrównoważonym smaku i konsystencji. Najlepiej smakuje al dente. Spożywanie tego typu makaronu zapobiega postępowaniu celiakii oraz utrzymuje jelito cienkie w prawidłowym stanie. Jest łatwostrawny, nie zalega w jelitach w związku z czym poprawia wchłanianie witamin i składników mineralnych. Ma niski indeks glikemiczny, który jest ważnym elementem diety dla diabetyków oraz osób chcących zrzucić kilka kilogramów. Spaghetti n.5 nadaje się doskonale do klasycznych sosów pomidorowych.
Składniki:
- mąka kukurydziana biała (65%)
- mąka kukurydziana żółta (29,5%)
- mąka ryżowa (5%)
- woda
- emulgator: mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych pochodzenia roślinnego