MAKARON AZJATYCKI MIE RAZOWY (CHIŃSKI, BONASIA 250G)
Makaron azjatycki Mie pszenny, razowy przeznaczony do dań kuchni orientalnej. Idelanie nadaje się do zup, sałatek, dań z woka, potraw typu chow mein, a także jako dodatek do tradycyjnych posiłków. Ze względu na dodatek mąki razowej jest zdrowszą alternatywą makaronu białego. Jest lekkostrawny, o niskiej zawartości tłuszczu. Szybki i łatwy w przygotowaniu, wymaga jedynie krótkiej obróbki termicznej.
Skład: Semolina z pszenicy twardej 80%, mąka pszenna, gluten pszeniczny. Może zawierać śladowe ilości jaj.
Sposób przygotowania: Makaron należy gotować ok 6 minut. W przypadku przyrządzania dań z woka należy gotować ok. 4 min we wrzącej wodzie, a następnie zalać zimną wodą i na koniec smażyć jeszcze przez ok. 3 minuty.
Wartości odżywcze w 100g:
tłuszcz: 1,8 g (w tym kwasy nasycone 0,4 g)
węglowodany:64 g
białko: 14 g
sól: 0,1 g
Wartość energetyczna: 1409kJ/332kcal
- Masa netto: 250g
- Kod produktu: 6906
- Kraj pochodzenia: Republika Federalna Niemiec
Producent: Bonasia