Makaron ARRIGHI Penne Rigatte pełnoziarnisty 500g - rurka skośna
Makarony z pszenicy durum pełnoziarniste to baza to przygotowania zdrowego, zbilansowanego i bogatego w błonnik posiłku. Makaron ten zawiera dwa razy więcej błonnika niż klasyczny wariant (8g na 100 g produktu) Wyższa zawartość witamin i minerałów niż w tradycyjnym makaronie z pszenicy durum z pewnością podnosi jego wartość odżywczą.
TYP
- Z mąki pełnoziarnistej
SKŁADNIKI
- Mąka z pszenicy durum pełnoziarnista, woda
Kod CN: 1902 19 10
ALERGENY
- Łubin i produkty pochodne: Nie
- Ryby i produkty pochodne: Nie
- Jaja i produkty pochodne: Nie
- Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
- Mięczaki i produkty pochodne: Nie
- Zboża zawierajace gluten: Tak
- Orzechy: Nie
- Soja i produkty pochodne: Może zawierać
- Gorczyca i produkty pochodne: Nie
- Pszenica i produkty z pszenicy: Tak
- Seler i produkty pochodne: Nie
- Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
- Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
WARTOŚĆ ODŻYWCZA
- Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 2,8 g
- Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,01 g
- Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 8 g
- Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 12 g
- Wielkość porcji: 100 g
- Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
- Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 63,5 g
- Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 3,5 g
- Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 1451 kJ/100g
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 0,5 g
- Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml): 434 kcal/100g