PRZECENA 10% ( krótki termin do spożycia do 18.01.2023)
OPIS PRODUKTU
SKŁADNIKI
mąka z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 8min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 1490 kJ/351 kcal
Tłuszcz - 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 4 g
Błonnik - 3 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
SZCZEGÓŁY PRODUKTU
WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
CERTYFIKAT BIO: jest
PRODUCENT: ALCE NERO (włoskie produkty)
Producent - nazwa i adres: ALCE NERO S.P.A, VIA PALAZZETTI 5C, 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO)
Kraj Producenta: Włochy