Mąka żytnia chlebowa 25 kg typ 720
Opis produktu
Mąkę żytnią z łatwością można odróżnić od mąki pszennej – zazwyczaj jest ona ciemniejsza i grubsza. Ciasto z tej mąki zawiera mniej skrobi i glutenu niż mąka pszenna.
Składniki Mąka żytnia typ 720
Masa netto 25 kg
Rodzaj opakowania Produkt jest pakowany w grube worki, wiązane.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1446 kJ / 341 kcal
- Tłuszcze: 1 g; W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- Węglowodany: 73,0 g; w tym cukry: 14 g
- Białko: 6,9 g
- Sól: 0,01 g
Pochodzenie
Mąka została przygotowana przez rodzinny młyn małopolski z Zakliczyna, z pokoleniową tradycją. Ta rodzina zna się na mące.
Sposób przechowywania Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed szkodnikami, w tym gryzoniami
Terminy przydatności
Mąka jako produkt suchy ma bardzo długi termin przydatności do spożycia. Od zmielenia min. 6 miesięcy. Na workach podana jest data mielenia zboża.
Informacje o alergenach Produkt zawiera gluten.