MĄKA ŻYTNIA NIESTABILIZOWANA typ 3000
MĄKA Z PEŁNEGO PRZEMIAŁU
ZAWIERA ZEWNĘTRZNĄ CZĘŚĆ ZIARNA,
NIE SITOWANA, MĄKA BEZ DODATKÓW CHEMICZNYCH
1 GATUNEK 1 kg
SUPER JAKOŚĆ
BEZ CHEMII
SPO670-1 MĄKA ŻYTNIA typ 3000 NIESTABILIZOWANA 1 KG SUPER JAKOŚĆ
Mąka żytnia typ 3000 oznacza że jest to najgrubsza frakcja mąki jaką produkuje młyn. Mąka jest po pierwszym zmieleniu w młynie i nie są oddzielane zewnętrzne łuski ziarna żyta, to oznacza że jest to najmniej przerobiony produkt jaki jest na rynku w postaci mąki. Zawiera najwięcej błonnika.
Oznaczenie niestabilizowana chemicznie: określa że do mąki nie zostały dodane żadne substancje chemiczne które wybielają mąkę oraz przedłużają jej trwałość.
zastosowanie:
Doskonale nadaje się do wypieków chleba , naleśników, placków, pieczywa, a także do zagęszczania zup i sosów. Właściwie do wszelkiego zastosowania w gospodarstwie domowym.
Składniki: zmielone ziarno żyta z łuską , bardzo gruba 3000 niestabilizowana chemicznie.
DYSTRYBUCJA ECO FARMA POLSKA SP Z O.O.
Hurtownia i sklep
Łódź ul. Nasienna 8