HURTOWNIA PRZYPRAW I HERBAT
JESTEŚMY BEZPOŚREDNIM IMPORTEREM PRZYPRAW, HERBAT, ZIÓŁ PRZYPRAWOWYCH, YERBA MATE. NASZE TOWARY SPRZEDAJEMY HURTOWO I DETALICZNIE : DO SKLEPÓW, RESTAURACJI, PUNKTÓW GASTRONOMICZNYCH, FIRM CATERINGOWYCH, OSÓB PRYWATNYCH
POSIADAMY W OFERCIE PONAD 300 RODZAJÓW PRZYPRAW W ATRAKCYJNYCH CENACH
------------------------------------------------------------------------------
MĄKA Z TAPIOKI 1 KG Manioku
kassawa tapioka z manioku
Bezglutenowa, gładka, hipoalergiczna, bez smaku i zapachu. tapioka to idealny produkt do zagęszczania. Wykorzystywana do puddingów, budyni, zup oraz wypieków.
Skrobia z manioku, jest to mączka skrobiowa otrzymywana z bulw rośliny o nazwie maniok. Maniok pochodzi z Brazylii gdzie jego uprawę zaczęli 3000 lat p.n.e portugalscy oraz hiszpańscy odkrywcy, a obecnie uprawiany jest już na całym świecie. Co ciekawe, ze względu na duże znaczenie gospodarcze umieszcza się go na siódmym miejscu tuż po zbożach oraz ziemniakach. Maniok stał się więc odpowiednikiem naszego ziemniaka w strefie klimatu umiarkowanego.
Skrobia otrzymywana z manioku jest hipoalergiczna, pozbawiona smaku oraz zapachu.
SPR904 MĄKA Z TAPIOKI 1 KG
Tapioca jest jednym z najzdrowszych produktów wegetariańskich .
Jest jednym z głównych składników używanych do wytwarzania produktów bezglutenowych. Powszechnie używana jest do zagęszczania produktów ze względu na swoją gładką strukturę i neutralny smak oraz zapach. Dodatkowo mączka nie barwi dań, co jest jej dodatkową zaletą. Jest również alternatywą dla mąki pszennej, można jej używać dla poprawienia smaku pieczywa oraz jakości jego skórki. Z powodzeniem można mieszać mączkę z tapioki z innymi mąkami.
Produkt ten nie krzepnie, ani nie oddziela się będąc w lodówce, lub też w procesie zamrażania
Tapioka doskonale zagęszcza zupy, sosy. można używać jako zamiennik mąki ziemniaczanej ale ma właściwości bardziej żelujące niż mąka ziemniaczana.
sposób przygotowania
gotować z cukrem i innymi przyprawami , np. cynamonem ,kakao, itp.
Gotujemy ciągle mieszając ok 15 - 20 minut aż uzyskamy szklistą konsystencję
Można podawać w deserach z owocami lub czekoladą.
Przykładowe produkty do których możemy użyć skrobi z manioku, TAPIOKI:
- pudding
- chleb (najpopularniejszy jest chleb brazylijski)
- zupy, budynie