Mąka z pestek dyni 1 kg odtłuszczona bezglutenowa (7621098017)



Nie było ofert kupna

Zakończona o 10:47 dnia 30.01.2019 r.

Kategoria: Pozostałe
Lokalizacja: Majdan Królewski


Zobacz aktualne oferty
aktualne przedmioty sprzedającego

Parametry

oferta nr 7621098017


Opis

Opis

Mąka z pestek dyni

Mąka z pestek dyni ma długą historię. Uważa się ,że pierwszymi  którzy ją stosowali byli to  przedsiębiorczy Meksykanie .

Początkowo suplement stosowano nie do wspomagania organizmu substancjami odżywczymi, ale do leczenia różnych chorób, wśród których najbardziej popularna była profilaktyka przeciwpasożytnicza.

BIOLOGICZNIE AKTYWNE SKŁADNIKI

Większość ludzi wie, że główny składnik regularnej kuchni zwolenników zdrowej diety doskonale pomaga przeciwko robakom. Ponadto środek działa jako źródło łatwo przyswajalnego białka pochodzenia roślinnego, którego wskaźnik wynosi 40%.

Zawartość białka wyróżnia się obecnością licznych aminokwasów , które działają niezastąpione "bolce" dla prawidłowego funkcjonowania odporności. Szczególnie dotyczy argininy . Jego wzmiankę często można znaleźć na etykietach odżywiania sportowego, ponieważ dzięki temu profesjonalni sportowcy mogą szybko budować masę mięśniową.

Dodatkową zaletą jest tutaj zdolność argininy do poprawy mikrocyrkulacji krwi w narządach miednicy małej. Dla mężczyzn jest to szczególnie użyteczne, ponieważ regularne stosowanie gwarantuje stałą moc, a także znacznie poprawia jakość życia seksualnego.

Jeśli regularnie nie uzupełnisz zapasów tego istotnego aminokwasu, ciało zacznie protestować. Natychmiast osoba stanie się ofiarą ataku nadciśnienia, a następnie będzie miała do czynienia z zaburzeniami psychicznymi lub neurologicznymi. W związku z powyższym osłabienie odporności immunologicznej jest częstym zjawiskiem. Ofiara zaczyna odczuwać trudności z koncentracją uwagi, słabną pamięć, istnieje zwiększone ryzyko stania się ofiarą cukrzycy, otyłości. Niebezpieczeństwa są dodawane przez destabilizację układu rozrodczego, która będzie postępować na tle dystrofii wątroby.

Innym ważnym aminokwasem, który może zaoferować mąka z pestek dyni, jest walina

Korzystnie wpływa na stabilizację metabolizmu energetycznego, a także poprawia układ mięśniowy.

Kompozycja zawiera inne aminokwasy, które są zobowiązane do utrzymania funkcjonalności układu nerwowego na akceptowalnym poziomie w warunkach zwiększonego stresu.

W tym celu odpowiadają:

  • glutamina;
  • fenyloalanina;
  • glicyna.

Ich główną zaletą jest niezdolność zmęczonego systemu nerwowego do znacznego ucisku, gdy ciało cierpi na niekorzystne warunki. Z pomocą tego trio łatwiej jest znieść depresję, a załamania nerwowe nie mają zbyt szkodliwych skutków, jak to zwykle bywa.

Nie wszyscy wiedzą, że spożywanie wystarczającej ilości mikroelementów to nie wszystko. Konieczne jest wypełnienie organizmu substancjami, które pomogą odzyskać dostarczony kompleks witamin. Takim asystentem jest lizyna , która z powodzeniem zamienia wapń w mocne cegły, aby lepiej oznaczyć dobry stan zdrowia.

Aby uzupełnić metioninę i treoninę, które są odpowiedzialne za syntezę kolagenu, absolutnie nie jest konieczne spożywanie surowej dyni . Przy odpowiednim przygotowaniu, zrobią to nawet naleśniki lub inne przysmaki, wykonane z zachowaniem zasad obróbki cieplnej.

Jeśli zjadacz ma problemy z formowaniem się hemoglobiny, pomoże mu tu izoleucyna, która jest tutaj obfita. Wraz z metioniną pracuje nad wydzielaniem trzustki.

Leucyna, która utrzymuje się w specjalnym biszkopcie z dyni, jest odpowiednia dla tych, którzy doświadczają trudności z metabolizmem węglowodanów. Jest to szczególnie przydatne do utraty wagi. Dodatkowymi korzyściami są tutaj regeneracja kości, skóry.

ATAK WITAMIN

Oprócz prawie armii aminokwasów mąka będzie bogata w witaminy. Ponadto na standardowy zestaw witamin z grupy B , są przedstawiciele następujących kategorii: , E , F ', ' C ' , P , T, K .

W sumie, leczniczy proszek zawiera około pięćdziesięciu różnych mikroelementów. Najbardziej znaczące pod względem ciężaru właściwego nazywa się: żelazo , magnez , fosfor , selen , potas , cynk .

Ostatnia pozycja jest uważana za najważniejszą dla stabilnego wydzielania sekretów trawiennych. Wiedząc, jak wziąć suplement kulinarny z jego włączeniem, będzie można stabilizować węglowodany, a także metabolizm tłuszczów. Może tworzyć układ odpornościowy, który może wytrzymać nawet najcięższe dolegliwości.

Jeśli nie zastosujesz uzupełnienia cynku w odpowiednim czasie, wkrótce możesz napotkać problemy w destabilizacji funkcjonowania wątroby, mózgu i tarczycy. Ale przede wszystkim cierpi system nerwowy, który zostanie wyczerpany, co wpłynie na obniżenie jakości zdolności umysłowych, zdolność analizy. W najgorszym przypadku możliwa jest nawet bezpłodność.

Drugim najważniejszym jest fosfor, który człowiek będzie potrzebował do normalnego metabolizmu energetycznego. Z jego pomocą mięśnie z mózgiem pracują bez przerw, bez zmuszania ich właściciela do trudności z koncentracją, szybkiego zmęczenia.

Nie najmniejszą rolę dla zdrowia odgrywa wapń , bez którego kości szybko tracą twardość, a wchłanianie składników odżywczych znacznie spowolni. Naleśniki ze zmielonych pomarańczowych nasion mieszkańców ogrodu kuchennego są doskonale chronione przed problemami z koagulacją krwi.

WSKAZANIA MEDYCZNE

Lista właściwości ukochanej mąki zwolenników zdrowej diety jest imponująca nawet dla lekarzy. Wśród nich wyróżniono następujące efekty:

  • regenerujący;
  • immunostymulujące;
  • bakteriobójcze;
  • przeciwzapalne;
  • przeciwpasożytnicze;
  • przeciwnowotworowy;

Ciasta dietetyczne oparte na takim przydatnym składniku są najczęściej polecane osobom starszym, u których występują pierwsze objawy osteoporozy. Ten sam algorytm powinien być stosowany przez tych, którzy długo cierpieli na artretyzm, lub wpadli w grupę ryzyka pacjentów, którzy mają wszystkie szanse na zdobycie kamieni nerkowych.

Niektórzy miłośnicy medycyny ludowej twierdzą, że ich przepisy z granatu radzą sobie z normalizacją tła hormonalnego nie gorszymi od drogich leków.

O pozytywnym wpływie na układ rozrodczy mężczyzn, są praktycznie legendy. Ale niskokaloryczne ciasto i codzienny dodatek surowego proszku do codziennej diety kobiety również mają swoją skuteczność:

  • poprawia samopoczucie;
  • libido budzi się;
  • metabolizm jest przyspieszony;
  • palić stare tłuszczowe warstwy.

Często ten rodzaj ciasta bez obcych dodatków jest dozwolony nawet podczas diety o niskiej zawartości węglowodanów. Powodem tego jest obecność L-tryptofanu , który jest naturalnym antydepresantem. Z jego pomocą pozbawianie ulubionych przysmaków jest mniej bolesne, z pozytywnym nastawieniem i bez utraty snu. Również chleb stworzony przez siebie będzie zadowolony z niewielkiej ilości kalorii. Aby to zrobić, musisz użyć minimum składników innych producentów, tworząc arcydzieło dietetyczne w samym chlebie.

Zielarze zalecają stosowanie łyżki mąki przed snem, jeśli pacjent ma trudności z zasypianiem. Spożywanie go w ten sposób, zgodnie z zalecaną dawką, przyda się osobom cierpiącym na trądzik.

Wśród innych wskazań, które przewidują stosowanie produktu w jego czystej postaci, są:

  • zespół jelita drażliwego;
  • Choroby serca, wyeliminowane przez fitosterole;
  • Redukcja szkodliwego cholesterolu, gromadzenie się we krwi;
  • zapobieganie płytkom;
  • kontrola poziomu cukru we krwi;
  • aktywność przeciwutleniająca komórek.

A dzięki kaburbitinie możliwe będzie skuteczne pozbycie się różnych gatunków robaków.

ŚRODKI OSTROŻNOŚCI

Mając do czynienia z licznymi zaletami niezwykłego gościa z szafek kuchennych, wielu natychmiast dąży do przejścia na jego użycie. Ale do tego najpierw musisz skonsultować się z dietetykiem lub lekarzem. Powodem są przeciwwskazania.

Najczęstszą szkodą jest nadmierne używanie produktu. Istnieją jednak pewne przeciwwskazania, które obejmują wysoką zawartość gruboziarnistego błonnika pokarmowego . Ten wskaźnik nie będzie lubiany przez tych, którzy już cierpią na odchylenia w układzie trawiennym. W tym przypadku dodatek spowoduje tylko uszkodzenie, które spowoduje:

  • luźne stolce;
  • okresowe zaparcia;
  • zwiększone gazowanie.

Słuchanie listy przeciwwskazań jest konieczne u pacjentów, którzy mają diagnozę w dokumentacji medycznej - niedociśnienie lub podejrzenie go. Problem polega na rozszerzaniu naczyń krwionośnych, co może dodatkowo zmniejszyć już bardzo niskie ciśnienie krwi.

W kategorii ryzyka byli ci, którzy mają zapalenie pęcherzyka żółciowego i kamicę żółciową. Natychmiast muszą skonsultować się ze specjalistą, a następnie rozpocząć terapię pomocniczą.

Na szczególną uwagę zasługuje ewentualna reakcja alergiczna na dynię. W tym scenariuszu wszelkie przepisy na potrawy, nawet z minimalną ilością proszku, są przeciwwskazane.

Doświadczone gospodynie domagają się, aby przechowywanie zapasów zbyt długo było łatwiejsze do wyrzucenia niż użycie zgodnie z przeznaczeniem. Recenzje twierdzą, że jeśli mąka jest gorzka po długim przechowywaniu, należy ją zutylizować. W przeciwnym razie, zamiast użytecznych substancji, można jeść toksyny roślinne.

METODA PRZYGOTOWANIA

Wiele sklepów specjalizujących się w prawidłowym żywieniu oferuje gotowy produkt. Ale o wiele skuteczniejsze jest samodzielne formułowanie bezglutenowe. Pozwoli to uniknąć różnych smaków, innych stabilizatorów, zniekształcając pierwotną wartość odżywczą.

Instrukcja przygotowania do domu obejmuje następujące kroki.

Najpierw surowe nasiona są dokładnie myte, a następnie wysyłane do wyschnięcia. Najlepiej jeśli jest to wyspecjalizowana maszyna do suszenia, ale jeśli nie ma tak dobrego, można użyć zwykłego piekarnika. Wyłącz obrabiany przedmiot po kilkukrotnym zmniejszeniu ciężaru przeciągu.

Półprodukt jest mielony za pomocą blendera lub młynka do kawy. Lepiej jest wybrać najlepsze szlifowanie, w przeciwnym razie musisz dwukrotnie przerobić pracę.

Następnie następuje przesiewanie. Jeśli mechaniczny ekran obrotowy w kuchni nie został znaleziony, można użyć sita mąki lub podobnego obiektu. Pył powstały tylko w suchym pojemniku.

Przechowuj wynik tylko w zapieczętowanym pojemniku. Optymalne warunki bezpiecznego przechowywania nazywają się chłodzeniem, ale nawet tam kęs nie powinien być bezczynny przez ponad dwa miesiące.

Użyj użytecznego suplementu według własnego uznania. Ktoś je je bezpośrednio jako biologicznie aktywny dodatek do codziennej diety, a ktoś przygotowuje z niego różne potrawy. Niektóre hostessy wolą dodawać proszek jako naturalny środek zagęszczający dla kisiel , zup, sosów, płatków śniadaniowych.

Możesz nawet dodać do sałatek wegetariańskich. Dieter spodoba się temu przydatnemu sosowi, by posmakować monotonnego smaku nudnych zbóż. A sportowcy nie mogą się bez niego obejść przy tworzeniu markowych koktajli energetycznych na każdy dzień.

Jeśli dodasz niezwykłą delikatność do produktów z kwaśnego mleka, możesz osiągnąć nie tylko interesujący żółtawy odcień, ale także zwiększyć wartości energii. Dodając orzechy, suszone owoce do koktajlu , można przygotować obfitą przekąskę.

Ale najważniejsze w stosowaniu naturalnych suplementów - wiedzieć, kiedy się zatrzymać, ponieważ zbyt wiele prowadzi do pogorszenia stanu zdrowia, a nie skuteczności leczenia.

specyfikacja :

Mąka z pestek dyni

Certyfikat Jakości nr 11 z 26 kwietnia 2018 r

Nazwa produktu: Mąka z nasion dyni

Data produkcji: 20 kwietnia 2018 r

Rodzaj opakowania: woreczki po 1 kg

Okres trwałości: 12 miesięcy od daty produkcji

Wyniki badań:

1.        Wygląd

Jasnoszary z zielonkawym odcieniem

drobnoziarnisty piasek

2. Informacje żywieniowe na 100 g produktu:

Białko 21,3 g

Tłuszcze 5,4 g

Węglowodany 35,2 g

Wilgotność 6,9 %

Zawartość kaloryczna 349,6 kcal

Producent KASAP Importer SKUREX

Zapraszam na pozostałe aukcje.

Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.