Samopsza jest poprzedniczką płaskurki i orkiszu.
Mąka z samopszy doskonale nadaje się do wypieków pieczywa, do makaronów, herbatników, naleśników. Jest bogata w białko, magnez, żelazo, cynk i mangan. Mąka ta ma charakterystyczną żółtawą barwe. Chleb z samopszy podobnie jak z płaskurki ma lekko orzechowy smak.
Znajdą Państwo u nas:
++Mąka Pszenna Typ 500;
++Mąka Pszenna Typ 750 Chlebowa;
++Mąka Pszenna Razowa Typ 2000;
++Mąka Żytnia 720;
++Mąka Żytnia Razowa Typ 2000;
++Mąka z Pszenicy Orkisz Typ 650;
++Mąka z Pszenicy Orkisz Razowa Typ 2000;
++Mąka z Pszenicy Płaskurka;
++Mąka z Pszenicy Samopsza;
++Otręby Pszenne;
++Otręby Żytnie;
++Otręby Orkiszowe;
++Kasza Manna Pszenna;
++Kasza Manna Orkiszowa;
++Kasza Manna z Płaskurki;
++Kasza Manna z Samopszy;
Sprzedawane są w różnych torebkach o wadze (1kg, 2kg, 5kg). Dzięki temu każdy klient może wybrać odpowiednią ilość mąki do swoich potrzeb.
Mąka pochodzi z młyna Jasienica Rosielna, który współpracuje z lokalnymi gospodarstwami z terenu województwa podkarpackiego i Bieszczad. Wszystkie mąki powstają przy użyciu tradycyjnych metod, bez użycia żadnych dodatków ani chemicznych ulepszaczy. Dzięki temu mamy pewność, że otrzymujemy naturalny i zdrowy produkt.
Wybierając mąkę z samopszy typu 650 z młyna Jasienica Rosielna, możemy mieć pewność, że używamy wysokiej jakości produktu, który pozwoli nam na przygotowanie smacznych i aromatycznych wypieków. Dzięki tradycyjnym metodom produkcji, ta mąka zachowuje wszystkie swoje wartości odżywcze i naturalny smak. Sprawdź sam, jak doskonałym składnikiem może być mąka pszenna z młyna Jasienica Rosielna!