Mąka ryżowa bezglutenowa Sano Gluten Free to idealna alternatywa dla osób na diecie bezglutenowej, cierpiących na celiakię, nietolerancję glutenu oraz zmagających się z wszelkimi dolegliwościami jelit.
Mąka ryżowa bezglutenowa to idealny zamiennik dla mąki pszennej. Polecana jest dla osób zmagających się z podwyższonym cholesterolem oraz z zaparciami, ponieważ produkt ten zawiera błonnik. Nie tylko wspomaga metabolizm, ale także zwiększa uczucie sytości, dzięki czemu skutecznie wspomaga odchudzanie.
Oprócz tego jest ona bogata w magnez, żelazo i cynk oraz witaminy z grupy B, które nie tylko poprawiają kondycję skóry, włosów i paznokci, ale także kości.
Dodatek mąki ryżowej poprawia również stężenie cukru we krwi. W swoim składzie mąka ryżowa zawiera również lektynę.
Każda mąka bezglutenowa wpływa nie tylko na konsystencję ciasta, ale pozwala również pogłębić smak dania. W zależności od przygotowywanej potrawy, mąki bezglutenowe warto mieszać ze sobą w różnych proporcjach, aby uzyskać jak najbardziej zadowalający efekt.
Wartość odżywcza w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 351 kcal
- Tłuszcze, w tym: 0,7 g
- kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- Węglowodany: 76,5 g
- Błonnik: 2,3 g
- Białko: 7,3 g
Pojemność: 500 g