MĄKA RYŻOWA
Zawartość netto: 1000 g
Składniki: Mąka Ryżowa 100%
Warunki przechowania: Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Mąka ryżowa wytwarzana jest z drobno zmielonych ziaren ryżu. Mąka ma delikatny słodki smak, co sprawia, że nadaje się doskonale do słodkich wypieków, naleśników, deserów. Idealna do wytworzenia makaronu ryżowego, klusek, placków. Może być stosowana jako zagęstnik do zup i sosów. Stosowana jako odpowiednik mąki pszennej w dietach bezglutenowych.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1488 kJ/351 kcal
Tłuszcz: 1,0 g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g
Węglowodany: 78 g
- w tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,2 g
Białko: 7,2 g
Sól: <0,01 g