Mąka Pszenna Manitoba 1 kg Il Molino
Opis: Manitoba typu 0 charakteryzuje się mocnym, elastycznym glutenem, idealna do ciast wymagających długiej fermentacji w chłodnych pomieszczeniach. Powstałe z niej ciasto jest mocniejsze i bardziej sprężyste niż ze zwykłej mąki. Perfekcyjnie sprawdzi się przy wypieku pieczywa, pizzy, focacci oraz ciast drożdżowych. W>350
Skład: Mąka z pszenicy
Wartość odżywcza w porcji 100g:
energia: 1434kJ/338kcal
tłuszcz: 1g (w tym kwasy tłuszczowe 0,2g)
węglowodany: 68 g (w tym cukry 1,0g)
białko: 13 g
błonnik: 2,5g
sól: 0,0g
Pochodzenie: Włochy.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Termin przydatności: min. 6 miesięcy.