Mąka pszenna typ 1050 chlebowa 5 kg
Mąka, którą oferujemy odbierana jest z lokalnego młyna, w dniu wysyłki. Nie gromadzimy zapasów na półkach sklepowych.
Nasz produkt jest zawsze najwyższej jakości, wprost od POLSKIEGO PORDUCENTA!
Mąka chlebowa typ 1050 to produkt w 100% naturalny, jednoskładnikowy. Na żadnym etapie jej produkcji nie są dodawane - substancje takie jak enzymy, gluten, białko, substancje do przetwarzania mąki, środki owadobójcze, polepszacze ani inne dodatki mające „poprawić” pracę z mąką.
Zastosowanie:
- Mąka pszenna typ 1050 chlebowa to świetna baza do wyrobu: tradycyjnego pieczywa, ale również spodów do pizzy, ciast, czy makaronów.
Mąka spełnia normy ustalone przez Polski Komitet Normalizacyjny.
Mąka posiada wysoką zawartość błonnika potrzebnego do sprawnego funkcjonowania naszych jelit.
Oferowana mąka jest idealna dla osób chorujących na:
- Cukrzycę,
- Insulinooporność,
- PCOS
- Inne choroby o podłożu zapalnym.
Wartości odżywcze są zmiennie, ponieważ oferowana mąka jest odbiera prosto z lokalnego młyna, a co za tym idzie świeżo mielona.
Wartość odżywcza zależy od wyciągu mąki, czyli ilości mąki otrzymanej w wyniku zmielenia określonej ilości ziaren.
Przykładowe wartości odżywcze w 100g produktu:
- Tłuszcze 1,8g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,3g
- Węglowodany 67,2g
- w tym cukry: 0,3g
- Białko: 15,8g
- Błonnik: 5,2g
- Sól: 0,01g
- Wartość energetyczna: 344 kcal
Mąkę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Termin przydatności co najmniej 3 miesiące - krótki termin przydatności ze względu na brak konserwantów i dodatków.