ZESTAW 5x Mąka na Pizze Włoska TYP 1kg
Opis produktu:
MĄKĄ
NA PIZZĘ - WŁOSKĄ 5kg (1kgx5)
Wybierz się w podróż do Włoch i przygotuj pizzę w stylu włoskim od podstaw w swoim domu. Jest to proste i łatwe, ale powinieneś użyć specjalnego rodzaju mąki do zrobienia ciasta. Ta mąka do pizzy od Pzz jest właśnie tym, czego potrzebujesz. Zbierz rodzinę lub przyjaciół na kolacji i przygotuj klasyczne danie, które nie ma sobie równych na świecie!
Najlepsza pizza to ta najprostsza - na przykład margherita z sosem pomidorowym lub koncentratem passata, serem mozzarella, letnią wodą i suchymi drożdżami oraz odrobiną świeżych ziół typu oregano, bazylia lub tymianek.
Chcesz uzyskać efekt prawdziwej włoskiej pizzy ?
Wybierz mąkę wytworzoną z pszenicy miękkiej, uniwersalną, bardzo drobno zmieloną, typu 00.
Mąka pszenna jest podstawą wielu włoskich potraw. Świetnie sprawdzi się również w cieście do pizzy. Ten typ mąki 00 jest używany przez profesjonalnych producentów pizzy. Główną różnicą pomiędzy nią a podstawową mąką pszenną jest jej duża elastyczność, która pomaga utrzymać powietrze wewnątrz ciasta podczas jego przygotowania. Mąka ta jest produkowana według tradycyjnych zasad i została sprawdzona jako najlepszy produkt do przygotowania ciasta na włoską pizzę. Idealnie rozciągliwe i elastyczne ciasto i nie będzie się kleić do rąk, co pozwoli Ci łatwo uformować dowolny kształt. To gwarancja, że Twoja pizza będzie przyjemnością do zjedzenia (chrupiąca z zewnątrz, ale miękka w środku), a nie rozczarowaniem! Z pewnością powinieneś sam spróbować!
Mąka typ 00 nadaje się również do ciasta na ravioli, ciastek a przede wszystkim do pizzy. Jest wykorzystywana do świeżego makaronu oraz na lekkie włoskie bułki, chleb oraz typowe włoskie pieczywo – focaccia.
Zastosowanie: do wypieków, deserów, koktajli, do zagęszczania sosów i zup.
Skład: mąka pszenna, środki do przetwarzania mąki: kwas askorbinowy, enzymy
Alergeny: Pszenica gluten - Zawiera
Wyprodukowano w Polsce.
Producent:
Podlaskie Zakłady Zbożowe S.A.
Tabela wartości odżywczej w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 1476 kJ/ 348 kcal
Tłuszcz: 1,20 g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,17 g
Węglowodany: 74,90 g
- cukry 0,20 g
Białko 9,20 g
Sól 0,01 g
Informacja o alergenach:
Na terenie zakładu konfekcjonowane są produkty zawierające: gluten, gorczycę, orzechy, orzechy ziemne, seler, sezam, dwutlenek siarki i soję. Pakowanie wymienionych produktów jest rozdzielone czasowo, jednak nie możemy w 100% zagwarantować, że w pakowanych produktach nie znajdą się śladowe ilości alergenów.
Termin przydatności:
Wszystkie nasze produkty posiadają aktualny termin przydatności do spożycia i pochodzą z regularnych dostaw.
Opakowania:
Nasze produkty pakowane są w torebki strunowe typu doypack lub słoiki PET. Wszystkie opakowania posiadają certyfikat do przechowywania żywności.
Co wyróżnia nasze opakowania?
- bardzo dobra wytrzymałość mechaniczna,
- solidne strunowe zamknięcie wielokrotnego użytku,
- wysoka barierowość, chroniąca produkty przed wpływem czynników zewnętrznych
- czytelna etykieta zawierająca termin przydatności do spożycia, wagę, numer partii i kraj pochodzenia danego produktu.