Zakupy z naszych kont: ITALIAMO_APETITO (delikatesy) oraz ITALIAMO_CAFFE (kawy) wysyłamy w jednej paczce.
Profesjonalna firma Molino COSMA ze starego młyna w San Martino di Lupari (prowincja Padwa) operuje liniami technologicznymi gwarantującymi wysoką jakość finalnego produktu – SKOSZTUJ ORYGINAŁU!
Niniejsza aukcja dotyczy torebki włoskiej mąki z mocnej pszenicy amerykańskiej – COSMA DelGrano Farina manitoba di grano tenero tipo „0” – o wadze 1kg, z terminem przydatności do spożycia przed 20.02.2020 r.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, o wilgotności nie większej niż 15,5%.
Włoska mąka (właściwie mieszanka na bazie „tipo 0”) o głośnej nazwie Manitoba to wyrób z samego szczytu – nie ma lepszej na świecie, 100% czystości. Oferta szczególna dla osób, które umieją kreować swoją kuchnię i własne wypieki.
MANITOBA to mąka z ziaren pszenicy miękkiej, ze zbóż najwyższej jakości pochodzących z Ameryki Północnej. Często określana jest jako „mąka mocna”, żeby odróżnić ją od innych mąk tzw. słabszych. Nazwa przyjęta od strefy upraw, gdzie początkowo hartowały się nasiona silne, siewy odporne na zimno. Była nią prowincja MANITOBA w Kanadzie, która pochodzi od szczepu Indian, jacy tam mieszkali.
Mąka „Manitoba” przeznaczona jest specjalnie do ciast wyrabianych naturalnie, z własnej rozczyny (lub z niewielką ilością drożdży), sprawdza się wyśmienicie również przy wyrastaniu na zakwasie z piwa. Daje rezultaty nieporównywalne ze zwykłą mąką - to biało-złoty wsad do magicznej dzieży dla wymagających konsumentów, którzy z pasją przygotowują najtrudniejsze potrawy.
Włosi mają sprawdzone, że nadaje się do pieczenia wykwintnych chlebków, podpłomyków, babek, rożków (Pane, Focacce, Piadina, Panettoni, Croissant), bardzo delikatnych, niemal rozpływających się w ustach.
Oferowany śródziemnomorski produkt Farina manitoba di grano tenero tipo „0”. Ideale per pane, pizza e dolci molto lievitati (do chlebków, na pizzę i ciast drożdżowych) jest dietetyczny i zdrowy, niskokaloryczny (359kcal/100g); wytwarzany w stu procentach ze zboża amerykańskiego przetransplantowanego do Włoch. Proponowana mąka typu „0” z miękkiej pszenicy jest szczególnie polecana do chlebków i podpłomyków oraz wypieków cukierniczych wysokowyrastających, ponieważ podczas ugniatania ciasta dobrze wchłania wodę (z natury jest suchsza), jest bardziej rozciągliwa i świetnie wyrasta w porównaniu z innymi rozczynami.
SMACZNEGO!
Produkt wykonano na zlecenie grupy kapitałowo-marketingowej MAXIDI, która przy wyborze kooperanta kieruje się sprawdzoną jakością wyrobu i rangą producenta i negocjuje ceny przystępne dla kupujących.
Spółka handlowa MAXIDI spod Verony (Belfiore) jest związana z siecią sklepów wielkopowierzchniowych „Di Piu”, do których wprowadza wybrane przez siebie produkty.
Znak DelGrano („ZeZboża”) to nowa marka handlowa z obszaru przetwórstwa młynarskiego, wykreowana dla miłośników dobrego zboża i smacznej mąki, konfekcjonowanej na zlecenie do własnej sieci supermarketów.
W przypadku tzw. marek handlowych kierujemy się zasadą reklamowo-marketingową, że skoro towar jest podobnej jakości, to po co przepłacać?!
Młyn spod Padwy rodziny COSMA zajmuje się mieleniem ziaren od bardzo dawna (obecnie stery firmy dzierży już czwarta generacja), a większość sekretów tego zawodu poszczególni młynarze odkrywali metodą empiryczną. To dlatego właśnie – w opinii właścicieli zakładu - nowoczesna technika musi zawsze iść w parze z doświadczeniem i umiejętnością obróbki zboża. Rozległy obszar, na którym mieści się fabryka i urządzenia dla poszczególnych faz przemiału, daje pracownikom i nadzorcom możliwość kontroli procesu mielenia na każdym jego etapie, by w efekcie otrzymywać mąkę (jej sorty) stałej jakości, bez względu na porę roku.
Marka ta występuje w trzech odmianach: do wypieków cukierniczych, wyrobów piekarniczych (chleb, pizza i inne) z pieca oraz do rozwałkowywania na stolnicy.