Data ważności do 31.01.2024
Orkisz to starożytna odmiana pszenicy, jednak uznawany jest przez niektórych za jej zdrowszą alternatywę. Mąka orkiszowa razowa powstaje ze zmielonych całych ziaren tego zboża. Charakteryzuje się orzechowym aromatem i słodkawym smakiem.
Mąka orkiszowa 2000 znajdzie zastosowanie wszędzie tam, gdzie mąka ze zwykłej pszenicy. Wypieczesz z niej między innymi pachnący chleb czy bułeczki. To jednak nie koniec zastosowań, jakie ma mąka orkiszowa razowa – właściwości produktu świetnie sprawdzają się też podczas przygotowywania makaronu, muffinów czy wafli.
Mąka razowa orkiszowa to skarbnica węglowodanów złożonych i cennych dla organizmu aminokwasów. Znacząco podnosi wartości odżywcze posiłku, dlatego warto włączyć ją do swojej diety. Ponadto mąka orkiszowa razowa typ 2000 jest bogatsza w białko, magnez i witaminę B6 od jej tradycyjnej odpowiedniczki.
Skład: mąka orkiszowa razowa typ 2000 100% Kraj pochodzenia: Polska Masa netto : od 1 kg W zakładzie wykorzystywane są surowce zawierające: gluten, sezam, różne orzechy. Przechowywać szczelnie zamknięte w suchym i chłodnym miejscu. Opakowanie może różnić się wyglądem w zależności od partii towaru.
Wartość odżywcza w 100 g produktu (w tabeli) Wartość energetyczna 1428 kJ / 338 kcal Tłuszcz 2,7 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g Węglowodany 62 g w tym cukry 1,0 g Białko 12 g