Nucleo Pizza Rustica to nowy preparat, który można stosować do wszystkich rodzajów ciasta. Nazwaliśmy go Nucleus ze względu na jego zdolność do przekształcania tradycyjnej mąki „00” lub „0” w mieszankę o doskonałych wartościach odżywczych i właściwościach reologicznych. Bogaty w kwasy Omega 3 i witaminy z grup B i E nadaje się szczególnie do długo-dojrzewającego ciasta w kontrolowanej temperaturze (lodówka).
SPOSÓB UŻYCIA: Producent sugeruje aby użyć produktu zastępując około 10% mąki w cieście długo dojrzewającym a przede wszystkim w cieście zrobionym metodą "Poolish" lub "Biga", gdzie należy go dodać w drugiej fazie zagniatania.
Skład: Mix ziaren 42% (łuskane siemię lniane, łuskane nasiona prosa, nasiona SEZAMU ), śruta pszenna miękka, zarodki życiowe pszenicy 15%, kasze z pełnego ziarna, ziarna SOI
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g PRODUKTU
Wartość energetyczna 1857 kJ / 112 kcal
Tłuszcz 18 g
w tym tłuszcze nasycone 2,2 g
Węglowodany 40 g
w tym cukry 4,6 g
Błonnik 23 g
Białka 18 g
Sól 0,05 g