Mąka PETRA 5037 UNICA 2kg repack
- W 300-340
- Mąka przeznaczona do długodojrzewających ciast
- wysoka absorbcja wody, idealnie nadaje się do ciast o wysokiej hydracji ( w przypadku np. foccaci śmiało można z niej robić ciasta 80-85%)
- Przydatność do spożycia min 6 miesięcy
- Waga opakowania 2kg (konfekcjonowane do opakowań typu doypack)
Mąka z pszenicy miękkiej typ 0, otrzymywana z mielenia w walcach włoskiej i europejskiej pszenicy certyfikowanego pochodzenia. Idealna do wszystkich ciast do pizzy, pizzy na patelni i focacci o długim dojrzewaniu (12 godzin w temperaturze pokojowej 24-25 ° C, do ponad 48 godzin w przypadku ciast z kontrolą temperatury 4 ° C w lodówce).
Jest to mąka o dużej zdolności do wchłaniania cieczy, bardzo stabilna w przetwarzaniu.