MĄKA MIGDAŁOWA 1kg
Mąka powstała w 100% ze zmielonych migdałów.
Mąka migdałowa - powstaje ze zmielonych na pył migdałów blanszowanych (pozbawionych skórki). Ma ona słodki smak i już w średniowieczu stanowiła podstawowy składnik włoskiego deseru frangipane. Świetnie nadaje się do słodkich wypieków, które wzbogaci o lekko orzechowy posmak.
Pakowanie:
Opakowanie strunowe typu Doypack. Możliwość wielokrotnego otwierania i zamykania.
Składniki:
Migdały mielone (bez skórki)
Masa netto:
1000g
Kraj pochodzenia:
Hiszpania, USA
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna: 2497 kJ / 604 kcal
- Tłuszcz: 52 g
- W tym kwasy tłuszczone nasycone: 4,7 g
- Węglowodany: 7,6 g
- W tym cukry: 4,9 g
- Białko: 20 g
- Błonnik 13 g
- Sól: 0,04 g
Sposób przechowywania: W suchym miejscu w temperaturze 5-25 ºC, wilgotność do 75%
Stosowanie
Tego typu mąka ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Szczególnie często jest stosowana do wypieków, jak torty ciasta, ciasteczka, chleb. Tego typu mąka może być także dodatkiem do deserów czy dekoracją sałatek. Mąka migdałową można zastąpić zwykłą mąkę stosowaną do panierowania mięs. Możesz nią również wzbogacić sok owocowy czy kakao.
Rodzaj opakowania
Opakowanie typu Doypack zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku.
Terminy przydatności
Termin ważności oraz seria podane na opakowaniu