MĄKA MIGDAŁOWA BIO 400 g - BIO PLANET
BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE
SKŁADNIKI
ekologiczne mielone MIGDAŁY 100 %.
OPIS
Ekologiczna mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych nasion migdałowca. Charakteryzuje się delikatnym, słodkim smakiem. Jest zaskakująco sycąca. Idealna do zagęszczania sosów i zup. Polecamy także jako alternatywę dla tradycyjnej mąki do wypieku ciast i pieczywa.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 2547 kJ/616 kcal
Tłuszcz 53 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 4,0 g
Węglowodany 8,8 g
w tym cukry 4,6 g
Błonnik 9,9 g
Białko 21 g
Sól 0,05 g
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać alergeny: ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, ORZESZKI ZIEMNE, inne ORZECHY, NASIONA SEZAMU, SOJĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
- PKWiU: 01.25.31
- Jednostka: szt
- Masa brutto: 0,417
- Kategoria specjalna: _Mąki i skrobie\mąki naturalnie bezglutenowe; _WSZYSTKIE; _**** HITY
- Wysokość opakowania jednostkowego (cm): 15.00
- Szerokość opakowania jednostkowego (cm): 16.00
- Masa netto (g): 400
- Głębokość opakowania jednostkowego (cm): 5.00
- Gwarantowany termin przydatności (w dniach): 60
- Bez Cukru: BEZ CUKRU (w składnikach)
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Producent: BIO PLANET - seria MĄKI I SKROBIE
- Producent - nazwa i adres: BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO
- CERTYFIKAT BIO: CERTYFIKAT BIO
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- Kraj pochodzenia: Włochy
- Kraj pochodzenia składników (słownik BP): Włochy