MĄKA MIGDAŁOWA 5kg OD ECOBI
Mąka migdałowa należy do jednego z najzdrowszych tego typu produktów,
które cieszą się coraz większą popularnością w dietach:
bezglutenowej, paleo, wegetariańskiej czy tej o niskiej zawartości węglowodanów.
Jest źródłem cennych jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Mąka migdałowa posiada zalety, które powinny zostać szczególnie docenione przez osoby
- ze zbyt wysokim cholesterolem, cukrzycą i nadciśnieniem tętniczym.
Jest także źródłem cennych dla organizmu minerałów:
- magnezu,
- wapnia i żelaza.
Mąkę migdałową wytwarza się w procesie mielenia migdałów
Jest biała i ma lekko słodki, charakterystyczny dla tych pestek, smak. Może być używana jako zamiennik mąki pszennej.
W wielu kuchniach podkreśla się, że migdały należą do jednych z najzdrowszych produktów świata i mimo że są kaloryczne,
to pozwalają pozbyć się niechcianej tkanki tłuszczowej.
Wartości odżywcze 100g produktu
- Wartość energetyczna: 2704 kJ / 653 kcal
- Tłuszcz: 52,52g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,95g
- Węglowodany 18,67g ( tym cukry 4,63g)
- Białko: 21,4g
- Błonnik: 9,9g
- Sól: 0,048g
Jej cenne właściwości wynikają z tego, że do jej produkcji zostały użyte migdały.
Jest jednym z lepszych źródeł nienasyconych kwasów tłuszczowych, a przy tym zawiera stosunkowo niewielkie ilości węglowodanów.
Poza tym, że nie ma glutenu, to dostarcza znacznych ilości
- żelaza, wapnia i magnezu, czyli pierwiastków niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Można zastąpić nią z powodzeniem mąkę pszenną w proporcjach 1:1,
z tą tylko uwagą, że wypieki na bazie proszku z migdałów nie będą tak pulchne.
masa netto: 5kg
Kraj pochodzenia: USA/ IZRAEL /HISZPANIA
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu. Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.