⭐⭐⭐⭐⭐
Mąka migdałowa 500g Mielone migdały blanszowane
Mąka migdałowa 500g
✅ Opis produktu
Mąka migdałowa powstaje w wyniku zmielenia blanszowanych, nieprażonych migdałów. Posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Zawiera naturalne nienasycone kwasy tłuszczowe, sporo białka, żelaza i witaminy E oraz witaminy z grupy B. Posiada niski indeks glikemiczny i jest dużo mniej kaloryczna niż tradycyjna mąka pszenna. Mąka migdałowa polecana jest osobom na diecie bezglutenowej i dbającym o linię.
✅ Składniki
100% mielone migdały blanszowane
✅ Masa netto
500 g
✅ Stosowanie
Tego typu mąka ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Szczególnie często jest stosowana do wypieków, jak torty ciasta, ciasteczka, chleb. Tego typu mąka może być także dodatkiem do deserów czy dekoracją sałatek. Mąka migdałową można zastąpić zwykłą mąkę stosowaną do panierowania mięs. Możesz nią również wzbogacić sok owocowy czy kakao.
✅ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✅ Wartości odżywcze produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 2519 kJ/ 600 kcal
- Tłuszcze: 50 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,5 g
- Węglowodany: 10,7 g
- w tym cukry: 3,6 g
- Błonnik: 10,8 g
- Białko: 21,4 g
- Sól: 0 g
✅ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✅ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✅ Kraj pochodzenia i numer partii
W związku z dużą rotacją produktów informacje o kraju pochodzenia i terminie przydatności aktualnie wysyłanej partii można uzyskać poprzez "Zadaj pytanie".
✅ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.
✅ Producent / Dystrybutor
KOL-POL, Stasiówka 167A, 39-200 Dębica