Mąka migdałowa 2,5kg
✔ Opis produktu
Mąka migdałowa to produkt otrzymywany poprzez zmielenie migdałów. Mąka migdałowa posiada charakterystyczny migdałowy smak i jest bardzo sycąca. Ze względu na to, że jest wytwarzana z orzechów, nie zawiera glutenu. Mąka migdałowa ma cenne właściwości i wartości odżywcze.
✔ Składniki
Mąka migdałowa z orzecha całego
✔ Masa netto
2,5
✔ Stosowanie
Tego typu mąka ma bardzo wszechstronne zastosowanie. Szczególnie często jest stosowana do wypieków, jak torty ciasta, ciasteczka, chleb. Tego typu mąka może być także dodatkiem do deserów czy dekoracją sałatek. Mąka migdałową można zastąpić zwykłą mąkę stosowaną do panierowania mięs. Możesz nią również wzbogacić sok owocowy czy kakao.
✔ Rodzaj opakowania
Produkt jest pakowany w grube opakowania typu „doypack” posiadające zapięcie strunowe, zgrzewane w celu zachowania świeżości. Struna pozwala na wielokrotne otwieranie i zamykanie opakowania. Sposób pakowania przedstawia zdjęcie poglądowe na aukcji.
✔ Wartości odżywcze produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna: 2545 kJ/ 616 kcal
- Tłuszcze: 53 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 3,9 g
- Węglowodany: 8,7 g
- w tym cukry: 4,6 g
- Błonnik: 9,9 g
- Białko: 21 g
- Sól: 0 g
✔ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
✔ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia, minimum 4 miesiące od daty zakupu.
✔ Informacje o alergenach
Produkt może zawierać śladowe ilości produktów pakowanych w zakładzie, m.in. różne orzechy, sezam, soja, produkty zawierające gluten.