Mąka Migdałowa 1 kg
Produkt bezglutenowy, niskowęglowodanowy
100% migdałów
Produkt polecany przy KETO diecie, optymalnej diecie i innych odmianach nisko-węglowodanowych diet, dla diabetyków oraz osób chorych na celiakie.
Mąka migdałowa jest otrzymywana przez zmielenie migdałów. Ma słodki, migdałowy smak i białą barwę.
Mąka migdałowa jest doskonałym źródłem jedno- i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, a zawiera stosunkowo mało węglowodanów. Dzięki temu może być z powodzeniem wykorzystywana przez osoby będące na diecie o niskiej zawartości węglowodanów czy na diecie ketogenicznej.
Mąka migdałowa to również doskonałe źródło magnezu, żelaza i wapnia.
Mąka migdałowa jest doskonałą alternatywą dla mąki pszennej. Można ją wykorzystać do wypieków, naleśników, zagęszczania sosów i zup oraz jako dodatek do deserów, koktajli i płatków śniadaniowych, ponieważ można ją spożywać na surowo.
Kraj pochodzenia: USA
Informacje o alergenach
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
UWAGA - zdjęcie / wizualizacja produktu może odbiegać od aktualnego wyglądu.