Składniki: mąka kukurydziana
Kraj pochodzenia: Polska
Wartości odżywcze w 100g
• wartość energetyczna: 1469kJ/ 348 kcal
• białko: 5,9
• węglowodany: 66g
• tłuszcz: 5,0g
Mąkę kukurydzianą Otrzymuje się z przemiału kukurydzy.
Charakteryzuje się ona szerokim zastosowaniem w żywieniu. Duża wartość dietetyczna mąki jest wynikiem zawartości białka, witamin z grupy B, E, A oraz błonnika pokarmowego, który jako niestrawny węglowodan ułatwia proces trawienia. Stanowi bogate źródło składników mineralnych, a wśród nich: fosfor, magnez, selen, kobalt, potas.
Zastosowanie:
Posiada szerokie zastosowanie w kuchni. Doskonale się nadaje do wypieku biszkoptów, chleba,pieczywa kukurydzianego, makaronów, klusek, naleśników omletów, wafli i babeczek.
Jest lepszym zagęszczaczem do zup i sosów niż mąka pszenna.
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu i temperaturze poniżej 25°C, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacje o alergenach:
Na terenie zakładu wykorzystywane są również sezam, migdały, produkty z dwutlenkiem siarki SO2, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.
Waga 1kg